sobota 11. března 2017

Plot za plotem

Koukám se na ploty. Směrem k horním sousedům máme plot z pletiva, kdovíjak starý a držící už jen silou vůle. Náš první pes si do spodní části prokousával díry, náš druhý pes to bere vrchem a přeskakuje. A protože je škoda mít psa na vodítku, když už máme zahradu, musíme s plotem něco udělat.
Takže zatím vybíráme, necháme si udělat kalkulaci, přehodnotíme výběr a nakonec po dlouhé době se snad dopracujeme k plotu.
Ale chtěla bych ho hned :-) 

Plot musí být dost vysoký, aby Gába nepřeskakovala

Po tomhle by možná lezla jako po žebříku :-)

Tady je sice jen dvoreček, ale plot má hezký

Tmavší a poloprůhledná varianta

Do detailu dotažené - včetně odvodňovacího kanálku a osvětlení

Částečně zarostlá varianta

Lavička by u nás nepřipadala v úvahu :-)

Vysoké trávy tento plot krásně doplňují
 

5 komentářů:

  1. Teeda jeden hezci nez druhy!! Jen teda po zkusenistech bych dreveny zvazovala, udrzba je narocna, nasi mohli plot natirat ob rok. A s tim "chci ho hned" sem se zasmala, mam to stejne. Idealne udelat "mrk" , otevrit oci a aby bylo hotovo. Drzim palce. Hezke dny. Zdravi Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že plotu bude asi 90 metrů - což na natírání není úplně ideální číslo :-) Ale ty dřevěné vypadají tak dobře...

      Vymazat
  2. My jsme chtěli mít relativně bezúdržbový plot, ale zase aby k nám nebylo vidět, tak jsme kolem celé zahrady nasázeli túje. Dvakrát za rok je akorát sestřihneme, ale to není zas až taková práce. Navíc koukáme do zelené plochy. Jediné, kudy vidíme ven, tak je vraty. Manžel letos koupil dálkové otevírání vrat , takže když přijedu domu, tak nemusím vylézat z auta, abych si otevřela.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Jakoby si říkám, proč ne, na druhou ale je to poměrně komplikované řešení a jen za výkopové a zemní práce jste museli utratit randál. A neříkejte mi, že ne. Varianta toho, že jste si to dělali sami, to je podle mě hodně riskantní. Takže věřím tomu, že jste to svěřili profesionálům.

    OdpovědětVymazat